MISS SIMPLE

7 sebab kenapa lelaki gagal menawan hati wanita :)
Sunday, 4 December 2011 | 02:51 | Add comment [0]

Intro Serius :
"Apa yang tak kena dengan korang nih haa ? Lupakan !
 Lupakan sahaja jika faktor KACAK yang tidak korang miliki ,
kerana ianya tidaklah penting seperti yang korang sangkakan .
Keikhlasan dan kesungguhan serta sikap menawan pada pertemuan
pertama boleh mencairkan teman wanita korang untuk
terus menerima korang dengan seadanya . Percayalah:)"
 Dekat sini nak share dekat korang ciket
, 7 sebab kenapa para lelaki kini GAGAL untuk menawan
hati pujaan si wanita nehh ~ Jom kita terjahhh . Grr ^^

1. Suka Sangat Menunjuk-Nunjuk
Errr . Ser ah lelaki macam nih . Ingat bagus sangat kot ?
Masa pertemuan untuk pertama kalinya ,
korang ni ... perghh . Berusaha bersungguh-sungguh tuh
 untuk memberitahu segala-galanya tentang diri korang .
Contoh utama : Kononnya , korang ni ada banglo dekat
 Damansara Perdana tuu .
Tak pun bagitahu yang korang bawa BMW X5 .
Ecehh . Bangganya ye ? Tahu tak ?
Tindakan  macam ni lah yang menyebabkan wanita
 pandang korang suka membanggai diri.
Cukup sekadar memberitahu pekerjaan korang and
biar lah wanita yang judge berapa banyak harta yang korang ada ok?

2. Terlalu Banyak Menyentuh
Iya ~ Memang tak dapat dinafikan lagi ,
 wanita memang suka disentuh tetapi awas !
 Lihat dulu keadaannya . Sentuhan pada wanita hanya
perlu bila korang dapat melihat isyarat yang
'dia suka korang' . Selagi dia masih ragu-ragu and kerap
menjauhkan jarak korang dengan dia jangan
 sesekali korang bertindak melulu yea !
(Peringatah : Aksi sentuh menyentuh ni , haram di sisi Islam ok ? So ,
kalau nak sentuh ke hape , kahwin dulu .
 kehekh < walaupun banyakk couple sekarang yang dah
 tak kisah dengan benda nih semua> aiyoo )...

3. Kurang Sikap Lelaki Budiman
Cuba tanya mana-mana wanita siapa yang
tak suka lelaki budiman atau dikenali sebagai 'gentleman ' nih kan .
 Lisa Surihani pun suka . Lady Gaga , lagi lah suka .
 haha.. Yang membuka pintu kereta ,
yang menarik kerusi untuk pasangan , yang membawa
 sekuntum bunga merah masa jumpa (alahaii.. romantiknyaa.) ,
yang sering mengucapkan kata sayanggg ,
yang menuangkan air minuman untuk si dia ..
 Sikap begini lah yang amat disenangi oleh wanita kini .
Kalau aku pun , kalau dapekk lelaki macam nih . Perghh . SUMPAH
, tak kan lepas ooo . kihkih :*

4. Langsung Tak Bersopan-Santun
Eiyy. Korang jangan ingat bersopan santun hanya
untuk 'wanita' je ehh . Lelaki pun perlu bersikap sedemikian !
 Sikap kasar dan kurang budi bahasa membuatkan
 wanita meluat dengan korang ni . Selalunya ,
ia datang secara asli mengikut gaya hidup dan status
 sosial korang tetapi ,
kalau korang selalu sangat ditolak wanita ,
 korang seharusnya menukar cara dan gaya korang
kerana sikap sopan-santun memang dah ada dalam diri .
 Cuma perlu dipraktikkan lagi :)

5. Kurang Sangat Puji-Memuji
Yes ! Memang wanita sukakan pujian and
kalau korang lihat dia tersipu-sipu malu kan ,
 maksudnya taktik korang tuh memang sudah mengena !
" Baju you pakai cantik hari ni" ;
 "Senyuman you memang manis" ; "I suka bila you ketawa" ;
 "You have a beautiful smile in a world" !
Katakanlah apa sahaja asalkan pujian itu berpijak di bumi yang nyata ..
 Janganlah pulak puji sampai GILA-GILA HIPERBOLA tuu ..
 Kaarangg penampor yang korang dapekk . ehhee.
Dan dalam sekali pertemuan tu , hanya perlu SEKALI sahaja pujian ,
 kalau terlalu kerap , nanti jadi hipokrit pulak . kehkeh~

6. Berperangai Kalut dan Gelojoh
Korang nakkan dia , tapi tak sabar and gelojoh .
Macam Mr.Bean je .HAHA . Ok .
 Misalnya korang ni jenis suka sangan memaksa-maksa dia
sukakan korang  ataupun menarik tangan dia untuk
 bercerita dengan korang atau memaksa dia bersalam dengan korang ,
sedangkan dia belum buat keputusan ke atas korang .
Bersikap lebih tenang dan tidak terlau terburu-buru
lebih banyak membantu . So , fikir-fikirkan lah ye ? :)

7. Penampilan itu Penting
Aspek inilah yang mungkin korang abaikan .
Tahukah korang bahawasanya wanita ni lebig sukakan
 lelaki yang pandai menjaga imej dan penampilan seperti
tubuh yang dijaga bersih , bau wangian , kemas ,
 dan berpakaian sesuai mengikut acara .
 Kalau lelaki ni memakai pakaian yang salah di
upacara yang salah , wanita memang berpaling daripada melihat korang .
 Say "BYE-BYE" je lah . hehe .
cara nak upkan followers dengan cepat
Tuesday, 22 November 2011 | 17:10 | Add comment [2]

Hyee.. Korang..Macam mana hari ini ?
Sihat tak ? Ye lah , sekarang ni kan cuaca tak menentu .. kejap hujan.. kejap panas..
Kalau rasa kurang sihat tu.. Bawa bawa lah pergi jumpa doktor ye :)
Mana nak tahu .. sakit terok ker.. oke ? :) Chill~

BLOGWALKING (BW)
Haaa . kalau korang nak orang follow korang enn ..
Korang kena selalu BW kat orang nyer blog .. Dah BW tuh.. jangan lupa lak tegur2 owner blog tuh..
Send lah apa2 kat Shoutbox dorg.. Tapi .. jangan pulak Say : hi jer.. .Kang .
Owner tuh tak layan korang..
cam ner dorg nak g kat blog korang kan ? :)



FOLLOW BLOG ORANG LAIN
Hehe . Yang ini , lagi cepat kalau korang nak upkan blog korang...
dah send sumtink kat shoutbox tuh.. jangan lupa lupa pulak follow dorang tuh..
n bgtaw diorg .. yg korang follow blog tuh ekk !:)
 Kalau hati dorg baik.. insyaAllah.. dorg akn follow korang balik yaww! hehe:)
Ye lah .. semua bloggers berhati baik lah !
Ye ,tak? huhu . Follow sebanyak mana yang korang mampu ok!! :) ^_^



POSTKAN ENTRY YANG MENARIK .
Wahh ! Entry yang menarik ?? macam mana tuh ?
 Haa..~ Macam mana2 je lah ..
 asalkan yang boleh menarik perhatian orang untuk baca apa yang korang post kan tuh !:)
jangan pulak korang post benda yang maki-hamun orang!"
 Setiap entry , mest ada maki-hamun orang...Alar.. kalau kadang-kadang tuh..
 tak pe lah lagii . kalau selalu tuh.. tolong elakkan yea! .
Takot orang tak bpe suka ngn cara itu ..hee~



TINGGALKAN KOMEN
hehehe . ini saja-saja lah .. kalau korang dah baca sesiapa punya entry
, korang jangan lupa pulak tinggalkan komen..
walaupun komen biasa2 jer... asalkan tinggalkan jugak ! .
 Tinggalkan link blog korang sekali taw!! Kalau boleh , jadi lah commenters yang pertama!
For sure nanti dorg akan pergi kat blog korang! hehe .
And follow jugak.. maybe ^_^


BUAT TUTORIAL YANG BERGUNA
Okee.. Yang ini terpulang kat korang lah erk ! .
Tutorial niyh... bukan senang nak buatkan !
agak susah bagi orang yang baru belajar ! :) Join Geng Blogger kat Facebook
hahaha . yang ini .. mesti ramai yang dah tahu kan ?
 Korrang join geng2 blog yang ada kat facebook dijamin,
 diorg kompom akan follow korang! hehe :)

HANYA  mahu berkongsi .

hehe .

creadits to---> K A K  LY S S A
salam pengenalan .
00:44 | Add comment [0]


hello , hai .

hanya mahu dikenali sebagai Miss Simple .

baru je buat akaun blogger ,

x pandai sangat edit2 blog ni ,

sila beri tunjuk ajar ya !



안녕하세요
Welcome to my blog
Cat ? Pig ? Dog ? For You
Thanks for visitting my blog
감사합니다